Renginiai
Dalyvaujamasis biudžetas

Dalyvaujamasis biudžetas - 21 amžiaus skaidrumo standartas?

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta spalio 30, 2019


Spalio 30 d. 13:30 val. kviečiame Jus į kartu su Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamą diskusiją „Dalyvaujamasis biudžetas – 21 amžiaus skaidrumo standartas?“.

Šios diskusijos tikslas – pristatyti ir aptarti, kaip Latvijoje, Lenkijoje bei Lietuvoje (Alytaus m. savivaldybėje, Kalvelių ir Eitminiškių gimnazijose) sekasi įgyvendinti dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas. Diskusijos metu apžvelgsime, kaip savivaldybės gali įtraukti gyventojus į miesto biudžeto paskirstymą, kaip tai prisideda prie didesnio skaidrumo ir gyventojų pasitikėjimo, kokių rezultatų tokiomis iniciatyvomis galima pasiekti.

Renginyje savo patirtimi pasidalins „Riga Neighbourhoods alliance“ tarybos narė Alija Turlaja iš Latvijos, Gdansko mero patarėjas Krzysztof Garski iš Lenkijos, pirmojo Lietuvoje dalyvaujamojo biudžeto iniciatorė Vilija Kvedaraitė Ramanauskienė iš Alytaus bei „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) atstovė Ieva Dunčikaitė. Svečiai pasidalins geraisiais pavyzdžiais, išmoktomis pamokomis bei kartu atsakys į Jums rūpimus klausimus.

Sveikinimo žodį tars Lietuvos savivaldybių asociacijos pirmininkas, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School