Naujienų archyvas

TILS kviečia žurnalistus registruotis į mokymus "Informavimas apie atominę energetiką ir žurnalistų atsakomybė"

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta balandžio 12, 2012


Balandžio 21-22 d. TILS kviečia dalyvauti „Žurnalistų pusryčių“ iniciatyvos mokymuose žurnalistams „Informavimas apie atominę energetiką ir žurnalistų atsakomybė“. Mokymus ves žurnalistas ir mokymų vadovas iš Bulgarijos Pavelas Antonovas, rašantis aplinkosaugos, politikos, atominės energetikos temomis. 2000 metais P. Antonovo rengti TV reportažai apie viešosios nuomonės manipuliacijas atominės energetikos tema Bulgarijoje buvo nominuoti Europos jaunojo aplinkos žurnalisto apdovanojimui Paryžiuje.

Mokymai „Informavimas apie atominę energetiką ir žurnalistų atsakomybė“ – tai intensyvus praktinių užsiėmimų ciklas, kurio metu bus taikomas „mokymosi darant” (angl. learning by doing) metodas.

Mokymai skirti aplinkosaugos žurnalistikai ir ypač atominei energetikai – naujienų atrankai, faktų, interpretacijų, šaltinių pateikimui, informavimo apie atominę energetiką tendencijoms ir jų priežastims. Praktiniuose užsiėmimuose dalyvaus valstybinės įmonės „Visagino atominė elektrinė“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus ir aplinkosaugos bendrijos „Atgaja“ atstovas Linas Vainius, kuriems mokymų dalyviai galės užduoti klausimų ir jų pagrindu atliks praktines užduotis.

Mokymų metu bus aptariami ir kiti rašymo apie aplinkos apsaugos aspektai – etikos normos, žurnalistų atsakomybė, privatumas.

Mokymai „Informavimas apie atominę energetiką ir žurnalistų atsakomybė“ vyks balandžio 21 d. nuo 09.30 iki 18 val. ir balandžio 22 d. nuo 09.30 iki 14.00 val. „Transparency International“ Lietuvos skyriaus konferencijų salėje (Didžioji g. 5 – 405, Vilnius).

Mokymai skirti įvairių rūšių žiniasklaidos priemonėse dirbantiems žurnalistams, turintiems bent keletą metų profesinės patirties ir rašantiems aplinkos apsaugos, atominės energetikos temomis.

Esant daugiau norinčiųjų, pirmenybė bus teikiama žurnalistams, rašantiems aplinkosaugos ir atominės energetikos temomis. Taip pat bus atsižvelgiama į motyvacijos aprašymą registracijos anketoje.

Mokymai nemokami, vyks anglų kalba. Ne Vilniuje gyvenantiems mokymų dalyviams organizatoriai apmokės vienos nakvynės ir kelionės į Vilnių ir atgal kelionės išlaidas.

Registracija vyks iki balandžio 18 d. el.paštu rugile@transparency.lt. Šiuo adresu prašome išsiųsti užpildytą registracijos anketą . Numatytas mokymų dalyvių skaičius – iki 15 dalyvių.

Papildoma informacija apie mokymus į juos užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta prieš renginį. Preliminarią mokymų programą galite rasti čia .

Dėl papildomos informacijos teiraukitės el.paštu rugile@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus vykdomą iniciatyvą „Žurnalistų pusryčiai“ remia Atviros visuomenės institutas.

Apie Pavelą Antonovą

Pavelas Antonovas – žurnalistas ir žiniasklaidos mokymų vadovas, rašantis aplinkosaugos, žmogaus teisių ir politikos temomis. P.Antonovas yra Regioninio aplinkosaugos centro Vidurio ir Rytų Europai (angl. Regional Environmental Centre for Central and Eastern Europe), portalo "Green Horizon“ vyriausiasis redaktorius, taip pat jis bendradarbiauja su pilietinės žurnalistikos tinklaraščiu Georeporter.info.

2000 metais P.Antovo rengti TV reportažai apie viešosios nuomonės manipuliacijas atominės energetikos tema Bulgarijoje buvo nominuoti Europos jaunojo aplinkos žurnalisto apdovanojimui Paryžiuje. 2007 metais jo ir Didžiosios Britanijos leidinio „The Guardian“ žurnalisto Paulo Browno straipsnis apie atominės energijos atsinaujinimą Vidurio ir Rytų Europoje buvo publikuotas Vengrijos leidinyje „AzElemző” (liet. “Analitikas”).

P.Antonovas kuria dokumentines TV laidas apie gamtos apsaugą, pilietinę visuomenę, politiką ir įvairių mažumų grupes Bulgarijoje bei Europoje.

Jis dirbo politikos naujienų korespondentu pirmajame privačiame Bulgarijos televizijos kanale Nova TV. 1998 metais P. Antonovas buvo vienas iš aplinkosaugos portalo BlueLink.net įkūrėjų.

2010 metais savaitraštis „Capital“ išrinko P.Antonovą į aktyviausių pilietiškumo skatintojų dešimtuką Bulgarijoje.

Šiuo metu P.Antonovas rašo daktaro disertaciją Atvirajame universitete (angl. Open University) Didžiojoje Britanijoje. Jo akademiniai interesai – aplinkos apsaugos vaizdavimas žiniasklaidoje, žiniasklaidos manipuliacijos apie atominę energetiką Bulgarijoje, ekonomikos įtaka žurnalistikai, pilietinei visuomenei ir demokratijai posocialistinėse šalyse.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School