Naujienų archyvas

TILS kviečia dalyvauti konsultacijose su ekspertais dėl "Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimo" tobulinimo

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta lapkričio 17, 2011


TILS kviečia dalyvauti konsultacijose su ekspertais dėl „Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimo“ tobulinimo.Šiame susitikime dalyvaus ekspertai iš viešojo sektoriaus, nevyriausybinių organizacijų, verslo, akademijos, žiniasklaidos, jo metu bus dalinamasi įžvalgomis dėl TILS rengiamo „Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimo“ rezultatų ir rekomendacijų.

Renginio laikas: gruodžio2 diena (penktadienis)

Planuojama trukmė: nuo 9.00 iki 13.45 val.

Vieta: Viešbutis „Holliday Inn Vilnius“, Šeimyniškių g.1, Vilnius

Renginio tikslas:
kartu su ekspertais identifikuoti geriausias priemones, kurios padėtų sustiprinti teisinį Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos reguliavimą bei pagerintų praktinį sistemos veikimą. Konsultacijų metu bus aptariamos studiją rengiančių tyrėjų sudarytos rekomendacijos, iš konsultacijų dalyvių bus laukiama pasiūlymų, kokias papildomas priemones vertėtų įtraukti bei kokie būtų tinkamiausi būdai šių priemonių įgyvendinimui.

Renginio dalyvius iš anksto raginame registruotis į konkrečias tematines diskusijas pagal jų darbo sritį ir kompetenciją, susipažinus su preliminaria renginio programa . Dalyvių vietų skaičius ribotas.

Į renginį maloniai kviečiame registruotis elektroniniu paštu milda@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

Dėl papildomos informacijos teirautis elektroniniu paštu milda@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

Į konsultacijas užsiregistravusiems dalyviams prieš renginį bus išsiųsti studijos tekstų bei tyrėjų parengtų rekomendacijų tarpiniai variantai. Siekdami kuo produktyvesnio ir spartesnio bendro darbo konsultacijų metu, maloniai kviesime su studijos medžiaga susipažinti detaliau.

***

Apie Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimą

Nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimas – tai „Transparency International“ naudojamas įrankis, skirtas sisteminiu būdu tirti ir kovoti su korupcija, siekti pokyčio antikorupcinėje bendruomenėje. Rengiant tyrimą, yra analizuojamas pagrindinių valstybinių institucijų, valdžios šakų bei sektorių integralumas, skaidrumas ir atskaitingumas, jų pajėgumas kovoti su korupcija (teisiniai ir praktiniai aspektai), pateikiamos rekomendacijos ir siūlomi prioritetai antikorupcinėms reformoms.

„Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimo“ tikslas – identifikuoti silpnąsias Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos vietas ir teikti pasiūlymus antikoruopciniams pokyčiams.

Tyrimo metu analizuota 13 valstybinio ir privataus sektorių bei pilietinės visuomenės sričių: įstatymų leidžiamoji valdžia (Seimas), vykdomoji valdžia (Prezidento institucija ir Vyriausybė), teismai, viešasis sektorius, teisėsaugos institucijos (prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir policija), Vyriausioji rinkimų komisija, Seimo kontrolierių įstaiga, Valstybės kontrolė, antikorupcinės agentūros (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Specialiųjų tyrimų tarnyba), politinės partijos, žiniasklaida, pilietinė visuomenė ir verslas.

„Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimas“ – tai nuo 2010 metų spalio mėnesio TILS įgyvendinamo projekto „Įrodymais pagrįstas veikimas prieš korupciją: Europos integralumo sistemų projektas“ dalis. Projekto rėmėjai – Europos Komisija ir „Transparency International“ Sekretoriatas.

„Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimą“ atlieka 15 tyrėjų ir jų padėjėjų, tyrimui vadovauja Teisės institutas (vadovas – dr. Algimantas Čepas).

Konsultacijos su ekspertais dėl „Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimo“ tobulinimo – tai vienas iš baigiamųjų tyrimo rengimo elementų. Konsultacijų dalyvių pasiūlymai bus pateikti studijos tyrėjų peržiūrai ir įvertinimui bei padės tobulinti galutinį tyrimo tekstą.

Daugiau informacijos apie "Lietuvos nacionalinės atsparumo korupcijai sistemos tyrimą" galite rasti čia.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School