Naujienų archyvas

TILS atstovai šią savaitę suorganizavo pirmąjį šiais mokslo metais susitikimą su moksleiviais

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta rugsėjo 21, 2011


Rugsėjo 19 d. „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) atstovai susitiko su Gabijos gimnazijos vienuoliktokais ir kartu su ekonomikos mokytoja Laura Stašauskiene diskutavo apie tai, kas yra korupcija bei nuo ko prasideda pokyčiai visuomenėje. Tai – jau devintasis TILS jaunimo iniciatyvos, prasidėjusios pernai, renginys. Šiemet į susitikimus kviečiame ir daugiau Vilniaus mokyklų.

Šios iniciatyvos metu moksleiviams rodomas dokumentinis tiriamosios žurnalistikos filmas "Afganistanas: dolerių pėdsakais"
(rež. Paul Moreira), o po jo su TILS atstovais diskutuojama apie korupcijos problematiką, jos paplitimą ir pasireiškimo būdus, taip pat moksleiviai supažindinami su geraisiais skaidrumo ir atskaitingumo pavyzdžiais.

Susitikimai vyksta programos partnerių – Prancūzų instituto -salėje Didžiojoje g., tačiau TILS atstovai gali atvykti ir tiesiai į mokyklas. Kino seansai yra nemokami.

Šios jaunimo skaidrumo iniciatyvos tikslas – skatinti jaunimo domėjimąsi skaidrumu ir atskaitingumu bei įžiebti diskusijas apie skaidrumą ir korupciją tarp pačių moksleivių. Renginiai bus rengiami visų mokslo metų metu, tad kviečiame mokyklas registruotis elektroniniu paštu ruta@transparency.lt arba tel. 212 69 51.

Nekantriai laukiame naujų susitikimų!



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School