Naujienų archyvas

Kaune ir Vilniuje įvyko "Žurnalistų pusryčių" diskusijos "Ar naujasis Vengrijos žiniasklaidos įstatymas reiškia žiniasklaidos laisvės suvaržymų pradžią RytųEuropoje?"

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta balandžio 15, 2011


Balandžio 14 d. Kaune ir Vilniuje įvyko TILS iniciatyvos „Žurnalistų pusryčiai“ diskusijos „Ar naujasis Vengrijos žiniasklaidos įstatymas reiškia žiniasklaidos laisvės suvaržymų pradžią Rytų Europoje?“. Diskusijų metu svečias iš Vengrijos Attila Mong pristatė politinį-teisinį kontekstą, kuriame buvo priimtas naujasis įstatymas, aiškino Vengrijos ir tarptautinės bendruomenės kontroversiškai įvertintas įstatymo nuostatas, renginių dalyvių dėmesį atkreipė į būsimas ir jau esamas naujojo įstatymo taikymo pasekmes.

Kritiškai naująjį įstatymą vertinantis A.Mong teigė, jog pertvarkyta žiniasklaidos sritį reguliuojančių įstatymų bazė reiškia politinės cenzūros pradžią, savicenzūros masto augimą Vengrijos žurnalistų tarpe, o kitoms Europos Sąjungos valstybėms bei narystės šioje organizacijoje siekiančioms šalims rodo neigiamą pavyzdį.

Diskusijoje Vilniuje dalyvavęs Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius kalbėjo apie tai, ar vengriškasis pavyzdys gali paskatinti panašias tendencijas Lietuvoje.

Renginio nuotraukų galite rasti "Žurnalistų pusryčių" Facebook puslapyje.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School