Naujienų archyvas

TILS kviečia registruotis į žiniasklaidos mokymus "Kaip rinkti informaciją netradiciniais metodais ir tirti finansinės veiklos dokumentus?"

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta lapkričio 12, 2010


Lapkričio 20 dieną „Transparency International“ Lietuvos skyrius kviečia dalyvauti žiniasklaidos mokymuose tema „Kaip rinkti informaciją netradiciniais metodais ir tirti finansinės veiklos dokumentus?“ Mokymus ves Londone įsikūrusio Tiriamosios žurnalistikos centro vadovas, tiriamosios žurnalistikos laidų BBC ir kitoms Didžiosios Britanijos žiniasklaidos priemonėms kūrėjas Gavin MacFadyen. G. MacFadyen yra skaitęs paskaitas ir vedęs mokymus JAV, Norvegijoje, Brazilioje, Kinijoje, Serbijoje, Rumunijoje, Pietų Afrikos Respublikoje.

Mokymų „Kaip rinkti informaciją netradiciniais metodais ir tirti finansinės veiklos dokumentus“ metu bus pristatomos dvi tiriamąjį darbą dirbančiam žurnalistui aktualios temos: kaip žurnalistas gali atlikti analizę bei kurti istorijas, remdamasis ne vien klasikiniais, „perskaitomais“ dokumentais, bet ir alternatyviais šaltiniais – turėdamas nuotraukas, „nepopierinius“ dokumentus. Mokymų dalyviai galės patys išmėginti, kaip naudoti šiais įrankiais. Antroji mokymų tema – organizacijų finansinės veiklos dokumentų tyrimas: dalyviai išgirs praktinių patarimų, kaip analizuoti organizacijų finansinės veiklos ataskaitas bei nuosavybės dokumentus, kaip interpretuoti organizacijos gautą pelną ar patirtus nuostolius, kaip pagal šiuos duomenis vertinti organizacijų veiklą.

Mokymai vyks nuo 9.30 iki 18.15 val. Atviros Lietuvos fondo salėje Didžioji g. 5-400. Mokymai nemokami, vyks anglų kalba.

Į mokymus žurnalistus kviečiame registruotis iki lapkričio 18 dienos elektroniniu paštu milda@transparency.lt. Šiuo adresu dalyvius prašytume išsiųsti užpildytą registracijos anketą. Dalyvių vietų skaičius ribotas.

Žiniasklaidos mokymai „Kaip rinkti informaciją netradiciniais metodais ir tirti finansinės veiklos dokumentus?“ yra Transparency International Lietuvos skyriaus iniciatyvos „Žurnalistų pusryčiai“ dalis.

Smulkesnės informacijos teirautis: (5) 212 69 5, milda@transparency.lt.

Mokymų programa

Registracijos anketa



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School