Naujienų archyvas

www.delfi.lt skelbia DELFI portalo užsakymu altiktos SPINTER apklausos duomenis, iš kurių aiškėja,kad nemaža dalis respondentų yra linkę pritarti siūlymui drausti politinę reklamą per TV. Tačiau ar respondentai supranta apie kokį draudimą čia kalbama?

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta rugsėjo 28, 2004


Ar tai Didžiosios Britanijos Party Political Broadcasting modelis, kuomet licencijuoti transliuotojai yra įpareigojami nemokamai transliuoti centralizuotai koordinuojamą visų politinių partijų reklamą? Ar čia turimas galvoje Tėvynės sąjungos programinis pasiūlymas draudžiant TV politinę reklamą iš valstybės biudžeto kompensuoti transliuotojams „nuostolius“?

Atkreipkime dėmesį, kad ketvirtadalis respondentų neturi nuomonės šiuo klausimu. Galimas daiktas, jie nėra susipažinę su kitų valstybių patirtimi kovoje su politine korupcija drausti TV politinę reklamą.

TILS pastabas apie galimybes drausti TV politinę reklamą skelbiame šioje svetainėje 2004-09-01.

Jūsų manymu, ar reikėtų uždrausti politinės reklamos transliacijas per televiziją? (proc.)

Taip

34,2

Ne

38,3

Sunku pasakyti

25,5

Neatsakė

2,0

Iš viso:

100

Šį gyventojų viešosios nuomonės tyrimą DELFI portalo užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Tyrimas atliktas rugsėjo 9 – 16 dienomis. Tyrime dalyvavo pastovūs šalies gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 95 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1005 šalies gyventojai. Respondentų pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 – 75 metų šalies gyventojų pasiskirstymą pagal lytį, amžių, išsimokslinimą ir tautybę. Tyrimo rezultatai atspindi 18 – 75 metų šalies gyventojų nuomonę. 1000 imties paklaida – 3 proc.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School