Naujienų archyvas

www.delfi.lt skelbia dar vieną Indrės Makaraitytės straipsnį apie sudėtinę politinės korupcijos dalį - paslėptą politinę reklamą.

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta spalio 01, 2004


Paslėptos reklamos srautas nemažėja

Indrė Makaraitytė, „Atgimimas“
2004 spalio mėn. 1 d. 15:51

Savo darbais už mokesčių mokėtojų pinigus ir toliau giriasi bei reklamuojasi dabartinės Vyriausybės ministrai, paslėptos politinės reklamos nevengia Darbo partija ir liberalcentristai.

“Lietuvos rytas”, rugsėjo 22 d. “Didėjančios išmokos – gerėjančio gyvenimo rezultatas”

Straipsnyje iš karto jautis griebiamas už ragų: ministrė V.Blinkevičiūtė pradeda vardyti, kiek pakilo vidutinė senatvės penksija, vidutinis darbo užmokestis, minimali alga ir kiek buvo sukurta darbo vietų. Ministrė, įrašyta į A.Brazausko ir A.Paulausko koaliciją, giriasi apie Vyriausybės įdiegtas programas, kokių pozityvių dalykų buvo pasiekta ir kalba apie tęstinus darbus ateityje.

“TV publika su “Respublika”, rugsėjo 24-spalio 1 d., “Apie televizijos žvaigždes, ežiuką ir sielą…su psichologu Kaziu Remeikiu”

Psichologas K.Remeikis jau keletą savaičių yra pati didžiausia “Respublikos” žvaigždė. Toks įspūdis susidaro, nes šis dienraštis ir “Respublikos” leidinių grupei priklausantys laikraščiai vieną po kito spausdina interviu su šiuo asmeniu, kandidatuojančiu į Seimą. Nei vienas interviu nėra pažymėtas jokiu reklamos ženklu, o juo labiau nėra nurodyta, iš kokios sąskaito yra už šią agitaciją užmokėta.

K.Remeikos paslėptą politinę reklamą dar galite rasti šioje publikacijoje: “Vakaro žinios”, rugsėjo 25 d., “Psichoterapeutas Kazys Remeikis Viktorą Uspaskichą apibūdino kaip tikrą lyderį ir kūrėją”

“Respublika”, rugsėjo 25 d.,”Darbo partija, laužydama mitus ir gandus, ryžtingai artėja prie rinkimų finišo”

Šeštadienio “Respublikoje” spausdinamas interviu su Darbo partijos lyderiu, kuriame pateikiami tik palankūs šiam politikui klausimai, o šis kalba apie tai, ką ir kaip norėtų keisti laimėjęs Seimo rinkimus. Šis interviu nepažymėtas jokiu ženklu.

“Lietuvos ryto” priedas “Sostinė”, rugsėjo 28 d., “Meras nepamiršo studentiško žargono”

Straipsnyje rašoma apie Liberalų ir centro sąjungos pirmininko bei antruoju numeriu liberalcentristų rinkimų sąraše įrašyto Artūro Zuoko apsilankymą varganuose studentų bendrabučiuose.

“Lietuvos rytas”, spalio 1 d., “Į Londoną – išklausyti ir paguosti”.

Straipsnis apie Liberalų ir centro sąjungos sąrašo lyderio Petro Auštrevičiaus kelionę į Londoną, kur jis susitiko su svečioje šalyje dirbančiais lietuvaičiais. Iš šio straipsnio gali sužinoti, koks rūpestingas yra kandidatas į Seimo narius, kaip jis moka anglų kalba ir ką yra sugalvojęs, kad Lietuvoje gyvenimas gerėtų. Tik įdomu, ar tikrai “Lietuvos rytas” P.Auštrevičių reklamuoti sugalvojo už dyką? Pirmajame puslapyje prasidedantis ir į antrąjį nukeltas straipsnis nėra pažymėtas reklamos ženklu.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School