Naujienų archyvas

Atvirų duomenų diena

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta vasario 21, 2013


Vasario 23 d. pasaulyje buvo minima pirmoji tarptautinė Atvirų duomenų diena. Skaidrumo entuziastai iš daugiau nei 30 valstybių ir 100 pasaulio miestų organizavo viešus renginius (hakatonus), kuriuose ieškojo sprendimų, kaip lengvinti gyventojų ir valdžios atstovų bendravimą, bei paprastai pateikti duomenis apie valstybės finansus ar valstybės tarnautojų ir politikų veiklą.

TILS kartu su „HUB Vilnius“ taip pat organizavo skaidrumo hakatoną Lietuvoje. Daugiau informacijos apie renginį: www.opendataday.org ir https://www.facebook.com/events/248627965273046/

„Viešai, aiškiai ir patogiai pateikti duomenys tampa atviros ir atskaitingos valdžios simboliu visame pasaulyje. Deja, Lietuvoje vieši duomenys dažnai vis dar sunkiai prieinami visuomenei arba yra pateikiami nepatogiai ir pernelyg sudėtingai. Mūsų renginio tikslas – pasiūlyti daugiau Lietuvos gyventojams patogių informacijos pateikimo būdų ir paskatinti Lietuvos viešojo sektoriaus atstovus sukauptus duomenis pateikti viešai ir patogiai“, – sakė TILS vadovas Sergejus Muravjovas.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus 2011 m. atlikto informacijos prieinamumo tyrimo duomenimis, net 21 proc. Lietuvos gyventojai teigia, jog jiems patogiausia bendrauti su institucijų atstovais internetu. Tačiau tik 29 proc. visų Lietuvos gyventojų kreipėsi informacijos į valstybės ar savivaldybės įstaigas ir institucijas.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School