Naujienų archyvas

TILS apie baudžiamosios atsakomybės taikymą partijoms

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta balandžio 12, 2013


TILS vadovas Sergejus Muravjovas teigia nematąs priežasties, kodėl politinėms partijoms negalėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė  Baudžiamajame kodekse numatytais atvejais. Seimo narių grupės siūlymą panaikinti galimybę politinėms partijoms taikyti baudžiamąją atsakomybę TILS vadovas šią savaitę komentavo „Žinių radijo“ laidoje "Aktualusis interviu" ir „Lietuvos radijo“ laidoje "Dienos tema".

Baudžiamojo kodekso pataisų projektui, kuriuo siūloma atleisti partijas ir religines bendruomenes nuo baudžiamosios atsakomybės, Seimas pritarė antradienį. Pasaulyje dėl šio klausimo nėra vieningos teisinės praktikos, o TILS vadovas teigia, kad Lietuvoje paskutiniu metu paplitusi praktika politinėms partijoms taikyti įvairias išimtis iš įstatymų kelia daug klausimų.

Primename, kad priėmus šias pataisas, netektų prasmės ir Baudžiamojo kodekso pataisos, priimtos po pastarųjų rinkimų į Seimą. Šiomis pataisomis buvo sugriežtinta atsakomybė už trukdymą pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise, rinkimų ar referendumo dokumento klastojimą/naudojimą, neteisingą rinkimų balsų suskaičiavimą, rinkimų ar referendumo dokumento sunaikinimą, sugadinimą, pagrobimą arba paslėpimą, o šias veikas numatantys straipsniai papildyti nuostatomis, leidžiančiomis už jas bausti ir juridinius asmenis.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School