Naujienų archyvas

Pasaulinė TI vasaros mokykla

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta liepos 03, 2013


Kitą pirmadienį, liepos 8 d., Vilniuje vyks kasmetinė pasaulinė „Transparency International“ skaidrumo vasaros mokykla, kurioje šiemet dalyvaus 140 jaunų įvairių sričių atstovų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.

Savaitės trukmės mokykloje jauni žmonės sužinos apie korupcijos priežastis ir apraiškas bei kartu su mokyklos lektoriais ieškos būdų, kaip siekti didesnio skaidrumo ir pasipriešinti korupcijai kasdieniame gyvenime. Ypatingas dėmesys bus skiriamas praktiniams dalyvių įgūdžiams lavinti. Patirtimi su jaunais pasaulio lyderiais dalinsis geriausi antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Prancūzijos, Lenkijos, Peru, Vokietijos, Slovėnijos, Danijos, Norvegijos ir Lietuvos.

„Mūsų mokyklos tikslas – įkvėpti jaunus žmones siekti didesnio skaidrumo savo kasdieniame gyvenime. Siekiame sukurti aplinką, kurioje jaunimas kartu su patyrusiais savo sričių profesionalais galėtų surasti naujų, dar neišbandytų būdų sumažinti korupciją savo šalyse“,- sako „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Mokyklą organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius bendradarbiaudamas su Mykolo Romerio Universitetu ir „Transparency International“ pasauliniu sekretoriatu. Už sėkmingą Mokyklos baigimą universitetų studentai gaus 6 ECTS kreditus.

„Transparency International“ skaidrumo vasaros mokykla yra sėkmės istorija ir puikus pavyzdys, kaip galima suburti studentus iš viso pasaulio kovai su korupcija“, – pažymi „Transparency International“ pasaulinės valdybos pirmininkė Huguette Labelle.

Prie Mokyklos organizavimo prisidėjo Black Sea Trust for Regional Cooperation (Juodosios jūros regioninio bendradarbiavimo fondas), Suomijos Respublikos ambasada Vilniuje, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje, Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, „Transparency International“ sekretoriatas, „Transparency International“ Jungtinės Karalystės Gynybos ir Saugumo Programa ir Jungtinės Karalystės ambasada Vilniuje.

Šalių, iš kurių atvyko Vasaros mokyklos dalyviai, žemėlapį galite rasti čia.

Daugiau apie mokyklą galite sužinoti @ www.transparencyschool.org.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School