Naujienų archyvas

Reikia iš naujo įvertinti VTEK pajėgumus

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta vasario 24, 2014


Pasak Sergejaus Muravjovo, SAM iniciatyva dėl gydytojų viešųjų ir privačių interesų deklaravimo yra drąsus žingsnis kovojant su korupcija, tačiau neaišku, kaip praktikoje pavyks ją įgyvendinti, ir ar VTEK bus pajėgi užtikrinti efektyvią deklaravimo stebėseną. Vienas iš TILS siūlomų sprendimų yra padaryti šias deklaracijas visiems viešai prieinamas atviru formatu. Taip pat visos šios deklaracijos turi būti viešai prieinamos. Kad ši iniciatyva pasisektų ir veiktų, reikia užtikrinti, kad gydytojai, odontologai ir farmacininkai šiuos interesus tikrai deklaruotų.

„Kyla klausimas, ar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra pajėgi tai įgyvendinti. Mano nuomone, VTEK šiuo metu išgyvena tapatybės krizę. Ji turi iš esmės peržiūrėti savo veiklą arba reikėtų ją išformuoti“, – „Vakarų Lietuvos medicinos“ portalui teigė TILS atstovas.

Be to, ši priemonė skirta stambaus masto korupcijai, tačiau korupcijos apraiškas sveikatos sistemoje galima įžvelgti mažiausiai keturiose srityse : gydytojų interesuose, farmacijos bendrovių ir gydytojų, gydytojų ir pacientų santykiuose bei viešuosiuose pirkimuose. Joms visoms reikalingi skirtingi sprendimai.

Visą tekstą galite rasti čia .



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School