Naujienų archyvas

Kviečiame į diskusiją apie naująjį NVO įstatymą

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta kovo 17, 2014


Kovo 20 d., 16:30 val. „Transparency International“ Lietuvos skyrius maloniai kviečia Jus dalyvauti diskusijoje „Naujojo NVO įstatymo taikymas: lūkesčiai, iššūkiai ir galimybės“.

Balandžio mėnesį įsigalios žiemą priimtas NVO plėtros įstatymas, įtvirtinantis NVO sąvoką, esminius veiklos principus, sukuriantis prielaidas NVO skirstymui į viešosios ir grupinės naudos organizacijas bei įtvirtinantis NVO Tarybos veikimo pagrindus.
 
Diskusijoje sieksime išsiaiškinti, kokias naujas galimybes ar iššūkius sukuria šis įstatymas ir ką tai reiškia NVO sektoriui. Taip pat klausime, kaip toliau siekti, kad NVO sektorius stiprėtų, tobulėtų atskaitingumo srityje, kaip užtikrinti, kad NVO finansavimo mechanizmai būtų skaidresni ir kokią NVO Tarybą norėtume matyti atstovaujant NVO interesus.

Diskusiją savo įžvalgomis pradės Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas (derinama), NVO informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus projektų vadovė Rūta Mrazauskaitė bei Lietuvos Respublikos Prezidentūros atstovas (derinama) – kviečiame aktyviai dalyvauti bei savo pastabomis dalintis ir visus kitus dalyvius.

Diskusiją moderuos Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorės pavaduotoja teisės klausimais Natalija Bitiukova.

Diskusija  vyks kovo 20 d. nuo 16.30 iki 18.30 val. „Transparency International“ Lietuvos skyriaus konferencijų salėje, Didžioji g. 5 – 405 (Vilnius). Registruotis kviečiame adresu ginte@transparency.lt arba telefonu 8 (5) 2126951.



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School