Naujienų archyvas

TILS kreipėsi į tv.lrytas.lt redakciją dėl pozicijos iškraipymo

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta birželio 11, 2014


Šiandien TILS kreipėsi į tv.lrytas.lt redakciją dėl neteisingai pristatytos pozicijos laidoje „Reporteris“. Redakcijai išsiuntėme šį laišką:

Sveiki,

Vakar Jūsų kolegė iš manęs paėmė interviu apie neseniai paskelbtą taip vadinamąjį vice-ministrų „juodąjį sąrašą“. Noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad laidoje „Reporteris“ pasirodžiusiame reportaže mano citata yra išimta iš konteksto ir neatitinka mano išsakytos pozicijos.

Interviu pabaigoje su žurnaliste bendrai kalbėjome apie politikų veiksmų viešumą, atskaitingumą bei sprendimų pagrįstumą. Komentuodamas bendrąją praktiką paminėjau, jog viešumas yra viena iš pagrindinių priemonių kovoje prieš korupciją ir pažymėjau, jog iš politikų taip pat turime reikalauti pamatuoto atskaitingumo, kad jie ne pasakotų apie nebūtus dalykus, bet iš tiesų atsiskaitinėtų visuomenei.

Apgailestauju, kad mano atsakymas apie bendrą praktiką buvo priskirtas aptarti konkrečiam pavyzdžiui apie Prezidentę ir tokiu būdu buvo išsikraipyta mano mintis. Laidos įrašas (nuo 6.45 min.): http://tv.lrytas.lt/?id=14024296461401021153

Pagarbiai,

Sergejus Muravjovas



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School