Naujienų archyvas

Skaidrumo mokykla

Atgal
Meniu

TILS

Paskelbta liepos 06, 2014


Liepos 7 d., Vilniuje prasideda penktoji pasaulinė „Transparency International“ skaidrumo mokykla, kurioje šiemet dalyvaus 130 jaunų įvairių sričių atstovų iš 60 pasaulio šalių. Mokyklos dalyvius ketina pasveikinti LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atidaryme dalyvaus ir su jaunimu diskutuos pasaulinio „Transparency International“ tinklo vienas iš įkūrėjų Peter Eigen.

Savaitės trukmės mokykloje jauni žmonės sužinos apie korupcijos priežastis ir apraiškas bei kartu su mokyklos lektoriais ieškos būdų, kaip siekti didesnio skaidrumo ir pasipriešinti korupcijai kasdieniame gyvenime. Ypač daug dėmesyio bus skiriama praktiniams dalyvių įgūdžiams lavinti. Patirtimi su jaunais pasaulio lyderiais dalinsis geriausi antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Vietnamo, Lenkijos, Vokietijos, Airijos, Vengrijos, Portugalijos, Kolumbijos, Suomijos, Meksikos ir Lietuvos.

Mokyklą organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius bendradarbiaudamas su Mykolo Romerio universitetu ir „Transparency International“ sekretoriatu. Už sėkmingą Mokyklos baigimą universitetų studentai gaus 6 ECTS kreditus.

Šiemet prie Mokyklos organizavimo prisidėjo Suomijos Respublikos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Lenkijos Respublikos ir Estijos ambasados Vilniuje, „Transparency International“ sekretoriatas ir IACC (Tarptautinė antikorupcijos konferencija).

Mokyklos atidarymas vyks 13.00 val. Mykolo Romerio universitete, Ateities g. 20, 414 aud.

Daugiau apie Mokyklą galite sužinoti @ www.transparencyschool.org.

Daugiau informacijos: Karolis Granickas, tel. +370 611 33887,  karolis@transparency.lt



Daugiau apie mūsų veiklą

Politikos skaidrumas
Viešųjų finansų skaidrumas
Verslo skaidrumas
Žiniasklaidos skaidrumas
Antikorupcinis ugdymas
Dalyvaujamasis biudžetas
Transparency School